Levering binnen 2 werkdagen
Per fles te bestellen
Foto paasbrunch
  • Pasen: een ei hoort erbij (en wijn…

Pasen: een ei hoort erbij (en wijn ook)!

Het ultieme paasgerecht bestaat niet. Maar één ding is zeker: zonder ei is Pasen niet compleet.

Om het een extra feestelijk tintje te geven, is het leuk om een bijpassende wijn te serveren. Maar welke wijn drink je nu eigenlijk met Pasen? Wij geven je graag tips bij vier overheerlijke eiergerechten!

Eggs Benedict

Eggs Benedict

Eggs benedict is een typisch Amerikaans ontbijt van toast met gepocheerd ei, Hollandaisesaus en spek. Heerlijk met Pasen! Om het zoete van het spek te benadrukken, kies je voor een feestelijke Prosecco extra dry (extra dry betekent halfzoet bij Prosecco – dit is dus geen droge wijn!).

Graag wel een bubbel maar liever geen alcohol? Ga dan voor de Al Mercado Sparkling 0.0% Cava. Een frisse en fruitige alcoholvrije cava met een Nederlandse knipoog. Één van de eigenaren komt namelijk uit Nederland. In de smaak is deze alcoholvrije cava uniek, vol op de tong met zachte belletjes. Mooie verfijning met nuances van citrus, appel en limoen.

Smashed Avocado Toast

Smashed Avocado Toast

Avocado’s zijn gezond, lekker en hartstikke hip. Daarom kunnen ze zeker niet ontbreken op de paasbrunch tafel anno 2024. Pureer de avocado op toast en maak het gerecht af met een gepocheerd ei. Bestrooi het met wat verse groene kruiden en een klein beetje chili en je hebt de perfecte combinatie voor een Loire-stijl Sauvignon Blanc gevonden. Denk bijvoorbeeld aan de Antoine de la Farge uit Reuilly. Een regelrechte aanrader volgens Job!

Wat ook goed samen gaat met de groene smaken van de avocado en kruiden, is de Torrontes van Dona Evita. Groengeel, super intens, mooi helder. Spectaculair geparfumeerd met lychees, gekonfijte citroen, bloedsinaasappel, zoete jasmijn en witte perzik, zelfs een wolkje munt. Daarna sensueel sappig en fris, met roze pompelmoes, rijpe limoen, bergamot en clementine, een echt uitbundig citrusfestival. Vet in de bovenbouw, maar ‘sec’ en zelfs mineraal in de onderbouw. Een Torrontes van het geconcentreerde type en magnifiek bij asperges.

Italiaanse frittata (met courgette)

Frittata

De Frittata komt van oorsprong uit Italië. je weet wat men zegt: ‘what grows together, goes together’. Kies voor een Italiaanse wijn en verras je tafelgasten eens met een Alfieri Arneis, bijvoorbeeld die van Vaudano. Waar sommige arneis wijnen heerlijke luxe borrelwijnen zijn, is deze Pecten van andere klasse vanwege de rijping in Franse Eiken vaten. De kleur is geel met gouden reflecties. Florale aroma's worden ondersteund door verse honing, getoast vers brood en een hint van vanille. De rijke en volle smaak is in lijn met de aroma's en zijdezacht met een schone afdronk. Voeg je heerlijke Italiaanse kazen toe aan de frittata? Dan weet je zeker dat het een feest wordt!

Limburgse asperges met ei

Witte asperges met ei

Ze zijn er weer, de Limburgse asperges. Wij zijn zelf dol op asperges en bij dat witte goud drinken we natuurlijk graag een passende wijn! Bij het kiezen van de ideale wijn bij asperges is de bereidingswijze bepalend om de perfecte wijn- en spijscombinatie te creëren. Voor nu, houden we de bereidingswijze 'à la flamande' aan. Het heeft invloed op de wijnkeuze of je hier achterham of gerookte zalm bij serveert. Voor een meer gespecificeerd advies op het soort aspergegerecht verwijzen we naar onze blog 'De perfecte wijn bij asperges' of kom gerust langs onze nieuwe locatie voor persoonlijk advies!