Levering binnen 2 werkdagen
Per fles te bestellen
Groepsfoto groot formaat
  • Over ons

Over ons

Op 4 november 2023 hebben wij een nieuwe locatie geopend onder de naam "Wijngro van Welie". Met maar liefst 500 m2 aan wijnbeleving aan de Antwerpseweg 9-004 in Gouda. Vlakbij de A12 met gratis parkeren voor de deur, toegang tot een nog uitgebreider assortiment en een gezellig proeflokaal. De winkel aan de Nieuwehaven blijft voorlopig geopend, dus voel je welkom om op beide locaties langs te komen.

Job van Welie

Job van Welie (Eigenaar)

Sinds 2013 ben ik de trotse eigenaar van Wijnhandel van Welie aan Nieuwehaven 191 in Gouda. Precies 10 jaar later opende ik met mijn team een tweede, groter filiaal. Met maar liefst 500 m2 aan wijnbeleving is mijn grote droom uitgekomen.

Mijn passie voor het vak werd aangewakkerd in mijn studententijd toen ik bij diverse restaurants werkzaam was. Nu werk ik nauw samen met diverse horecabedrijven zoals sterrenrestaurants. Mijn horeca hart gaat sneller kloppen wanneer ik samen met de chef-koks de wijnkaart mag inrichten. 

In onze nieuwe wijnshowroom ontvang ik diverse klanten voor het samenstellen van relatiegeschenken. Deze wijnpakketten vullen we veelal aan met de bestsellers van onze delicatessen afdeling. We ontzorgen de klant van A tot Z. De pakketten worden namelijk niet alleen feestelijk verpakt, maar ook persoonlijk aan de deur bezorgd.

Service staat bij mij hoog in het vaandel. Het bedrijf is dan wel groot gegroeid, maar we streven nog steeds naar dat stukje persoonlijk contact. We kennen veel klanten bij voornaam en hebben door de jaren heen een vertrouwde relatie met elkaar opgebouwd. Dit maakt het ondernemen nog leuker!

René Persoon

René Persoon (Vinoloog & erelid Nederlands gilde van sommeliers)

Wat is er leuker dan dat je je gasten -zo zie ik onze klanten- op een plezierige, heldere wijze wegwijs probeert te maken in de wereld van de wijn al of niet in combinatie met passende gerechten. Brillat Savarin, bekende 18e eeuwse Franse gastronoom zei ooit “je bent wat je eet”. Hij ontwikkelde zich door open te staan voor vernieuwing en de honger naar kennis over wijn- en spijs. Meer genieten en waardering van en over wijn- en spijs begint met kennis. Daarom geven wij je op onze webshop wijngro.nl bij alle wijnen een passend spijsadvies.

Ga je zelf aan de slag in de keuken en zoek je bijpassende wijnen?

Ik help je graag op weg!

Martin Stavleu

Martin Stavleu (Whisky specialist)

Whisky, wat mij betreft een passie die je nooit meer loslaat! Bij Wijngro vind je deze passie terug in ons unieke assortiment. Veel onafhankelijke bottelingen, special releases en heel af en toe een verzamelobject. Bovenal delen wij onze whisky kennis graag met jou. Bezoek daarom onze uitgebreide whiskyafdeling en laat je informeren over dit ‘levenswater’. Uiteraard kun je voor deze specialiteit nog steeds terecht in onze knusse winkel aan de Nieuwehaven in Gouda. Of word lid van de whiskyvereniging!

Ton van den Berg

Ton van den Berg (Winkelmedewerker & vinoloog in opleiding)

De kans is groot dat je mij tegenkomt in onze knusse winkel aan de Nieuwehaven. Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam bij Job en ik deel zijn passie voor wijn. Nog steeds volg ik wijncursussen om meer over dit prachtige product te weten te komen. Deze kennis deel ik graag met jou, dus wie weet ontmoeten wij elkaar binnenkort in de winkel. Graag tot dan!

Jean Pierre van Erkel

Jean-Pierre van Erkel (Gastheer & teamleider)

Het nieuwe pand biedt fantastische mogelijkheden. Zo wordt het proeflokaal op de eerste verdieping gebruikt voor zakelijke evenementen en masterclasses. Wellicht dat we zelfs nog wat fijne wijn-spijsavonden gaan organiseren, want we hebben een prachtige keuken tot onze beschikking. De evenementen-kalender voor 2024 zal binnenkort op wijngro.nl gepubliceerd worden, dus houd onze webshop nauwlettend in de gaten!

Emile Pels

Emile Pels (Bezorger & wijnliefhebber)

Als bezorger ben ik de fysieke verbinding tussen Wijngro en de klant als het gaat om service van deur tot deur. Het is namelijk zo dat ik de grotere wijnbestellingen persoonlijk kom bezorgen. Ik kom bij particuliere én zakelijke klanten. Van bedrijven (voor de vrijmibo's) tot aan (sterren)restaurants. Het klantcontact en de afwisseling in ritten binnen én buiten Gouda zijn me op het lijf geschreven. En niet te vergeten mijn favoriete moment op vrijdag: een glaasje vino met mijn collega's en late klanten in de winkel.