Op vrijdag 8 maart 2024 is in Nederland het aspergeseizoen geopend. Dat wordt hollen naar de plaatselijke groenteboer en direct door naar ons, want wij staan klaar met een passend wijn-spijs advies! Laat je je liever online door ons adviseren? Scroll dan verder voor ons wijn-spijs advies bij diverse aspergegerechten.
Wij zijn zelf dol op asperges en bij dat witte goud drinken we natuurlijk graag een passende wijn. Bij het kiezen van de ideale wijn bij asperges is de bereidingswijze bepalend om de ideale wijn- en spijscombinatie te creëren. Laat je inspireren door de onderstaande bereidingen en, wat ons betreft, de perfecte wijnkeuze bij ieder gerecht.
Gekookte, beetgare asperges | Dungesneden boerenachterham l Geklaarde boter l Opperdoezer Aardappels l Nootmuskaat, Zout en Peper
Beetgare gekookte asperges AA klasse | Gewelde, iets dikker gesneden achterham l Een gepocheerd ei | Hollandaise saus | Mengsel van geraspt briochebrood met groene kruiden waaronder peterselie, dragon, daslook.
Wil je een perfect gerookte zalm? Kies dan voor de Bawykov zalm van meesterkok Rien Heemskerk.
Gekookte beetgare asperges AA klasse | Gewelde iets dikker gesneden achterham l Gehakte en warme hard gekookte eieren | Gekruid met foelie, peper en zout | Bestrooid met fijn gehakte bladpeterselie.
Kies bijvoorbeeld voor wijnen uit de Alsace of voor Duitse, witte wijnen.
Het aspergeseizoen duurt ongeveer twee maanden. Afhankelijk van de weersomstandigheden steken de eerste asperges in februari of begin maart hun kop op. Traditiegetrouw begint de oogst op de tweede donderdag van april en wordt de laatste asperge op 24 juni geoogst, op de katholieke naamdag Sint-Jan.
Bon appetit!